tisdag 11 juni 2013

Fotbollsvänner av Hällabäcks IF!

När vi startade detta fotbollslag som fick namnet Hällabäcks IF gjorde vi det av många anledningar. Vi ville träna lagom mycket (dvs max en gång i veckan), vi ville träna och spela som ett kompisgäng, vi ville göra det utan press och på våra egna villkor. Men framför allt gjorde vi det för glädjen. 

Vi har nu spelat ett antal matcher denna säsong. Träningsmatcher, cupmatcher och seriematcher. Vi alla i laget kan nog skriva under på att detta är de roligaste matcherna under våra ”karriärer”. Dels för att vi spelar på våra villkor, dels för att vi spelar inför en underbar publik. 

När det startas ett nytt fotbollslag så pratas det förstås om saken runt om i byarna. När det dessutom ingår en supportergrupp som sjunger, trummar och bränner bengaler så pratas det än mer. Vi vet att folk väljer att åka till Långaryd och titta på Sorkarna lika mycket som för att titta på HIF! Detta är vi extremt tacksamma för ska ni veta!

Nu till det tråkiga.

Det har kommit till vår kännedom att det under förra hemmamatchen skreks nedvärderande och kränkande ord till våra motståndare pga deras ursprung (samma motståndare som efter matchen gick fram och applåderade våra Sorkar). Detta är överhuvudtaget inte ok! Vi i Hällabäcks IF tar kraftigt avstånd från denna typ av aktioner. Har man denna inställning när man går på en fotbollsmatch så är man inte välkommen på HIFs matcher!

Att man i stridens hetta skriker på en motståndare som beter sig illa eller reagerar på en domare som tar ett eller flera felbeslut är en sak. Det gör vi spelare också, inte av illvilja utan för att man är så inne i det och så gärna vill vinna. Men att välja att skrika nedsättande och kränkande åsikter är helt oacceptabelt!

Vi hoppas att vi spelar, ledare och supportrar tillsammans kan se till att detta inte förekommer mer på HIFs matcher, utan att vi enbart kan ägna oss åt fotbollen och glädjen runt omkring! Vi är säkra på att de allra flesta som kommer på våra matcher delar våra åsikter! Hjälp oss därför att bli av med dessa problem. Vi vill ha många trevliga stunder tillsammans med er!

Framåt HIF!

//Fotbollssektionen

1 kommentar:

  1. Tråkigt värre, tyvärr skedde det när ni mötte Internacional KIF med. Då skulle bananerna som sorkarna hade kastas över till andra laget :( men inget som laget hängde upp sig på. Hoppas att allt kan gå smärtfritt igenom hela säsongen utan mer tråkigheter. :)

    SvaraRadera