tisdag 23 april 2013

Seriepremiär: Reftele Goif - Hällabäcks IF

Imorgon är det så äntligen dags för seriepremiär. Det är då det börjar, på riktigt. Tiden innan premiären är som valperioder. Allt drar igång flera månader innan det är dags för allvaret. Det lovas hit och dras klyschor dit. "Vi ser starka ut". Man vågar ta ut svängarna lite i början. "Vi satsar på en politik som gynnar alla" är tidigt lika vanligt som "vi ska spela en kreativ och passningsinriktad fotboll, gärna med offensiva yttrar". På ett annat håll låter det "skolan ska minsann gynnas denna gång om vi får makten" liksom "vi vänder på triangeln och spela med två offensiva mittfältare istället för en. Målet är att alltid ha iaf en ytterback med i ett anfall varje halvlek". Vi är fortfarande relativt tidigt ute. Veckan innan valet/premiären låter det. "Viktigt att få en bra start på säsongen". "Göra det enkla", "jobb och skatt brukar fungera" lika så "raka bollar och press med understöd." Samtidigt är det då den höga pressen sätts in. Sossarna matar på och anfallarna drar på sig gula kort. Valdag/premiär: Hierarkin står med armarna i kors och mumlar om att de har gjort sitt, nu är det på fältet som det ska avgöras. Attack!

Det finns två sorters lag. Dels det som tittar ner i tabellen, dels det som tittar upp. Båda lagen symboliseras av rädsla. Att åka ur. Att inte vinna serien. HIF tittar bara upp, däremot finns ingen rädsla att inte vinna...tror vi.

Det sociala projektet som ägnar sig åt fotbollsspelande, HIF, har gått som tåget under försäsongen. Det började med att Unnaryds Goif fick åka med på en provtur som slutade med förnedring och 3 poäng i dricks. Därefter stannade tåget för tankning, städning och ombyggnad under två matcher. När väl sakerna satt på rätt plats var det bara att tuta och köra. Konduktören hälsade Nissafors IS, Burseryds IF, Dannäs och Burseryd IF (igen) välkomna att åka med på en tur, bad dem sitta ner, gav dem en förhandsvisning och inkasserade 3 poäng av varje lag när de steg av. Som en plätt!

Imorgon är det Reftele som står för motståndet och nu ska bygget vara redo på allvar.

Matchen spelas på Gisle IP, konstgräs alltså, men Reftele är hemmalag. Konstgräs är för övrigt HIFs fjärde bästa underlag. Bäst är vi på dansgolvet, tvåa kommer inomhusgolvet och trea är naturgräs (även om vi aldrig spelat på det än).

Matchstart är kl 18:45!!!

Laget:
                                                             John
                         Danne          Maen                 Fidde         Bogge
                                    Dennis                                  Nicke
                      Tobbe                             Dala                        Fille
                                                             Erik

Bänken: Söderberg, Jonny, Ljungan, Emil, Mange P


Vissa påstår att fotboll inte är så viktigt...egentligen. I själva verket är det som Bill Shankly sa en gång i tiden. "Någon sa att 'fotboll är som liv och död för dig' och jag sa 'hör nu, det är betydligt viktigare än så'".

Kom gärna och stötta oss! Det uppskattas enormt mycket!

Framåt HIF!

 / #6 

1 kommentar:

  1. Klockrent!☺
    Idag är det 3 rykande, färska pinnar som gäller!
    Ladda!

    SvaraRadera