tisdag 30 april 2013

Hällabäcks IF - Kärda IF 0-1 (0-1)

Så avslutade Hällabäck årets Hyundai Cup efter att blivit besegrade av Kärda IF med ett mål. Det enda målet i matchen. Trots att första halvlek var relativt jämn och att HIF dominerade 1:a och 3:e tredjedelen av andra halvlek.
1:a halvlek
Matchen startade relativt piggt från båda håll och inget av lagen hade något grepp på det andra. Dennis var något för pigg och fick en varning i 9:e. Den första riktiga målchansen hade KIF efter 11 minuter men detta skottet så väl som majoriteten av skott denna kväll gick utanför. I 15:e får KIF straff. Det är John som går ut och fäller en anfallare i gästernas lag och han blir naturligtvis varnad för detta. Som revansch på sig själv räddar han straffen och det är ingen dåligt lagd straff. Den slås utmed marken ganska nära Johns vänstra stolpe. BRA GJORT JOHN. John blandar och ger idag. Ytterligare mycket bra räddning på ett friläge för gästerna i 16:e, men i 30:e kommer en sådan där grej som bara inte kan hända. När han skall ta upp en förlupen boll utan att vara attackerad tappar han bollen över kortlinjen till hörna, vilken KIF med en elegant nick sätter i mål till ställning 0 – 1. Detta sker i 30:e minuten. Två minuter senare gör John åter en perfekt räddning på ett friläge. När det gått 35 minuter får HIF sin andra hörna. Det är på denna som det uppstår total kalabalik i KIF:s straffområde. Hela det randiga laget står i straffområdet och det är HIF som skjuter åtminstone 6 skott. Tyvärr är det alldeles för många ben som till slut kan rensa undan bollen. Tre hörnor avslutar halvleken en för HIF och två för KIF. Nej föresten Erik avslutar halvleken med att bli varnad.
Halvtidsresultat
Mål 0 – 1
Hörnor 3 – 6
Varningar 3 – 0
2:a halvlek
De första 15 minuterna dominerar HIF totalt och ger inte KIF chans till att göra mer än att försvara sig eller skjuta bort bollen så långt som möjligt för att åter från HIF:s backar få tillbaka bollen på sin planhalva.
I 50:e skjuter Emil ett mycket hårt skott som tyvärr går mitt i mål över målvaktens huvud. Denne kan med nöd få bollen över ribban. I 53:e får KIF sin enda varning. Emil och Tobias har bra skott i 56:e resp. 60:e men inget mål. Mellan 60:e och 75:e är spelat åter ganska jämnt men sen tar HIF över igen och för spelet överlägset till matchens slut. HIF går ner på trebackslinje i 77:e KIF försöker med långbollar för att bli övertaliga i anfallet. Detta misslyckas totalt HIF har de tre sista hörnorna i matchen. I 83:e blir Niklas varnad.
Slutresultat
Mål 0 – 1
Hörnor 7 – 7
Varningar 4 – 1 (Dennis, John, Erik o Niklas)
Matchen blev en förlust för HIF och man är ute ur kuppen. Någon gång skall ju ett div 6-lag ramla ur och då är det bättre att göra det redan nu så att cupen inte stör seriespelet. (Som räven sa; Rönnbären är nog sura) Ingen skugga över någon i HIF. John räddade laget vid ett flertal frilägen och backar, mittfältare o anfallare kan man inte klaga på förutom att laget inte gjorde några mål trots många chanser.
Hittills har HIF avslutat alla matcher jag sett, på ett överlägset sätt, vilket bara kan betyda att laget har den klart bästa konditionen. BRA
Det suraste idag, rönnbären inräknade, var hur Kärdas ledare och avbytare uppträdde. De skrek och gapade högljutt varje gång som två spelare en från vardera laget stötte ihop. Häpnadsväckande lät domaren dem hållas trots att alla stod upp på långlinjen och utförde sina protester mot domaren och motståndarna.
Som jag ser det kan det yttringarna bero på;
Alternativ ett
Kärda har aldrig mött ett lag som spelar fysiskt hård fotboll, vilket domaren tillät, utan är med van vid damhockeytacklingar.
Alternativ två
Detta alternativ är mycket mer osportsligt nämligen att få domarens uppmärksamhet på sig själva och därigenom tillförskaffa sig fördelar som t.ex. frisparkar och få motståndarna varnade eller utvisade.
Supporterproblemet har man ju tagit tag i idag men att föreningsledare och spelare beter sig på det här viset är faktiskt inte mycket bättre och skall stävjas. Tyvärr fanns inte denna pondusen hos dagens domare som för övrigt gjorde bra ifrån sig.
Tränare Holmgren tillägger:

"Det finns tendenser till gnäll och protester i laget HIF också och det ska vi definitivt se till att få bort, vi spelar fotboll för att det är roligt. Domaren gör sitt jobb och vi ska koncentrera oss på vårt spel."
Puplik c:a 20 personer (3 från Kärda)