torsdag 25 april 2013

Reftele GOIF - Hällabäcks IF 2-1 (1-1)

Seriepremiären är över.

Trots att HIF ”ägde” planen under hela första halvlek och tog ledningen efter tio minuter genom ett lobbskott från Erik blev det förlust i första matchen. Man vann hörnorna med 8 – 1 i första. Det var några minuter in i andra som HIF tappade allt. Det var inte RGoIF som blev bättre utan HIF gjorde verkligen en djupdykning som aldrig skådats tidigare. Man t.o.m. serverade RGoIF bollen i eget straffområde så att dessa kunde skjuta in segermålet från ett par meters håll.
RGoIF var definitivt inte bra. Det gick hela 30 minuter innan de sköt mot HIF:s mål första gången och ytterligare några minuter senare, på sitt andra skott i matchen, gjorde hemmalaget sitt första mål.
De första tjugo minuterna i andra slutade allt att fungera för HIF. Man var inte ens trea på bollarna. Passningarna fungerade inte och ingen mötte några uppspel utan man lät RGoIF springa emellan och sno åt sig bollen. De sista 15 minuterna såg ut som första halvlek. RGoIF fick inte röra bollen mer än när de försvarade sitt mål. Så de belackare som påstår att HIF inte har tillräcklig kondition fick verkligen svar på tal.
Sämst på plan var domaren som inte hade många rätt. T.ex. när Tobias, nästan nere vid hörnflaggan, ger Erik ett perfekt inlägg som han lätt gjorde 2 – 2 på trodde vi. Då blåser domaren av för offside. Erik var minst 2 meter onside när bollen slogs. Som sagt var; Spelar man i så låg serie förtjänar man inte bättre domare (uttryckt av en domare för några år sedan)
Backlinjen såg till att RGoIF gjorde ledningsmålet och domaren såg också till att HIF inte kunde kvittera.
Det fantastiska vädret gjorde att mina anteckningar blev mer än vanligt oläsliga. Därför blir referatet från matchen mycket kort.

1:a halvlek
Efter total dominans av HIF kom Erik fri på sin vänsterkant och lobbsköt helt otagbart in 0 – 1 efter 10 minuter
Hela 8 – 1 i hörnor talar sitt tydliga språk om hur matchen såg ut i första halvlek.
30:e RGoIF avlossar sitt första skott på mål
Dennis, Erik och Niklas dominerar stort och hemmalagets målvakt får göra många svettiga räddningar.
En stund för halvtidsvilan (tid oläslig) kvitterar RGoIF genom ett fint inlägg och en perfekt nick. Redan här hade det börjat att svaja i HIF:s försvar. Målgöraren fick stå helt omarkerad på mycket mark rakt ut från John:s högra stolpe och ladda.

Halvtidsresultat
Mål 1 – 1
Hörnor 1 – 8
Varningar 0 – 0

2:a halvlek
Nu börjar den totala kollapsen i HIF och redan i 47:e gör RGoIF sitt vinstmål serverat av HIF till 2 – 1. Ända fram till en kvart kvar höll denna kramp i sig och det blev inte många rätt. John i målet hade inte någon stor dag heller. Då menar jag inte målen som släpptes in för på dem hade han inte någon chans, utan den tveksamhet som han hade vid sina utrusningar som egentligen inte blev några sådana. Han stod kvar de där sekunderna för länge på mållinjen innan han började att gå ut för att stoppa RGoIF:s långbollar i kontringarna. Det satte hjärtat i halsgroparna på oss som stod vid sidan av plan.
HIF fick två varningar och RGoIF fick lika många (tror jag utan att kunna läsa min vattenskrift).
I 68:e ger Tobias Erik ett inlägg som vi trodde gav 2 – 2 men inte så, Erik blir helt felaktigt avblåst för offside.
De sista 15 minuterna formligen bombaderade HIF hemmalagets mål. Återigen var det målvakten som räddade RGoIF.
Den enda som förlorade i hemmalaget var en av deras mittbackar som oupphörligt trakasserade och försökte att reta upp Emil så att han skulle tappa humöret. Detta misslyckades totalt och istället var det Emil som så när kvitterade genom en perfekt nick. RGoIF:s målvakt fick förmodligen göra sin livs bästa räddning på denna nick och tippa till hörna.
Starkt gjort att behålla lugnet, Emil.

Slutresultat
Mål 2 – 1 (Erik)
Hörnor 4 – 10
Varningar 2 – 2 (Niklas, Tobias)

Det var inte bara regnet som lade sordin på matchen. Det gjorde även spelet från HIF och domarinsatsen. Nu kan det bara bli bättre.
De som påstår att HIF inte har tillräcklig kondition bör nog titta på varför Reftele inte orkade sista kvarten.

Den bäste spelare som jag haft i ett lag, som nu är 2:e-tränare i Reftele sa efter matchen; Vi hade mycket tur idag.

Publik c:a 70 personer BRA