söndag 7 april 2013

Hällabäcks IF-Dannäs SK 4-0 (2-0)

Som obesegrat lag gick Hällabäck vidare från Smålandskuppens gruppspel.
Sista matchen i gruppen spelades även den på Gisle IP i ett alldeles perfekt tempo och med föredömlig disciplin och vinsten blev hela 4 – 0.
Sammanlagda resultatet blev 9 poäng på tre matcher och med en målkvot på 10 - 4 .
Dagens match mot Dannäs blev den klart roligaste och mest underhållande, då Dannäs spelade ett mycket bra spel men hängde inte riktigt med i tempot.
Det var trevligt att se ett motståndarlag som inte backar hem och bara spelar ”grisfotboll” för matchen var faktiskt underhållande trots resultatet.
Hällabäck mötte idag det klart bästa laget i gruppen vilka spås en bra placering i årets div 5.
John i målet hade åter en bra dag liksom Dennis, Niklas och Viktor. Den senare gjorde sin klart bästa match för säsongen. Bakåt var det som vanligt stängt, idag med Fidde och Henke då Danne var hemma och kurerade sig.

1:a halvlek
Det tog inte mer än 9 min innan HIF kunde stoltsera med första målet i matchen. Det kom till genom att Dennis serverat Filip bollen så att han kunde göra 1 – 0, innan dess hade Nicke avlossat ett skott som gick utanför. Minuten senare sköt DSK sitt första skott som kom alldeles för tidigt i anfallet. Även om det kommit på mål hade varit en lätt match för John i målet som åter storspelade.
Så gick det till 14:e då kalabalik och flipperspel uppstod i DSK:s straffområde, vilka till slut lyckades slå undan bollen. Nu hade HIF tagit tag i spelet på allvar med flera fina anfall och i 30:e kastar Niklas på ett långt inkast som blir till en retur som Viktor kan dundra in mitt i mål till 2 – 0. DSK reser sig ganska snabbt efter varje mål och har ett bra skott i 31:a som John räddar. Lite senare kommer David i bra läge och avlossar också han ett skott som tyvärr går utanför. I 34:e tippar John ett inlägg till en av sina backar och avvärjer DSK-hotet. Viktor är nu inne i en bra period och lyckas med det mesta av vad han gör. Han är en av många i laget som sliter och arbetar och aldrig ger ett slag förlorat. I 39:e gör John en mycket avgörande brytning av ett DSK-inlägg som annars gått till en helt fritt stående anfallare i DSK. Dagens första hörna går till DSK i 40:e och kunde mycket väl gått in efter att gästerna fått ett antal chanser att skjuta mål men icke så.
Två varningar delades ut i första halvlek. En till DSK och en till Bogge som försökte med både ”pungspark”, benlås och ett hederligt ”fälleben” innan domaren blåste av och tog upp det gula kortet.

Halvtidsresultat
Mål   2 – 0
Hörnor   0 – 1
Varningar   1 – 1

2:a halvlek
Redan i 46:e fick DSK sin stora chans att reducera. Det var Henke som något pressad spelar hem bollen till John, vilken hade all tid i världen att slå undan bollen men trots att han aldrig spelat under den tid när den var tillåtet att ta upp bollen på en hemåtpassning ändå gör detta. DSK får en indirekt frispark i HIF:s yttre högra hörn av straffområdet. Men vem av alla rensar undan det skottet om inte Fidde. Revanschen kommer omgående för John som i 48:e tippar ett mycket bra skott i ribban som går till DSK-hörna som inte resulterar. Lite spel fram och tillbaka mestadels på mittfältet ända till Niklas kommer ner till vänstra hörnstolpen och får in ett inlägg som av någon anledning går till en vilt anfallande Fidde. Han får på ett mycket väl avvägt skott som sitter helt otagbart i stolproten i DSK:s vänstra stolpe. Detta sker i 61:a och blir till 3 – 0.
DSK:s målvakt är ute och bryter ett uppspel nära mittcirkeln men inte bättre än att HIF:s mittfält tar hand om bollen och Niklas spelar fram till Emil i 75:e som mycket elegant lobbar in bollen. Linjemannen höjer nu sin flagga för offside, vilket kanske var det enda fel som domartrion gjorde idag. Det blev alltså inte mål trots att det kanske skulle blivit så. DSK får nu två varningar inom loppet av två minuter. Detta följs av två hörnor till HIF inom en minut. När sju minuter återstår av matchen får Bark gör sitt ”drömmål”. Det är Emil som lägger in ett inlägg som går över hela försvaret ut till Bark som på riktigt zlatanmaner drar på med vänstern och får till en båge på bollen som slinker in vid DSK:s vänstra stolpe. Detta utspelar sig i 83:e och både Emils inlägg och Barks skott till 4 - 0 görs c:a 2 meter från kortlinjen. Det sista av värde i matchen står John för, som med en fotparad räddar sitt mål från påhälsning.

Slutresultat
Mål   4 – 0 (Filip, Viktor, Fredrik och Henrik Bark samtliga förstagångsmålgörare)
Hörnor   2 – 2
Varningar 1 – 3 (Henrik Bogren)

Avslutningen kunde inte bli bättre i gruppspelet i Smålandskuppen. Full pott med mycket bra målkvot. Ett resultat som jag tror till och med spelarna är något överraskade av. HIF har ju mött 2 st div 5-lag som förmodligen kommer att åtminstone ligga i mitten av tabellen till hösten.