söndag 2 december 2012

Lagets första träff

Lördagen den 1 december så träffades då laget för första gången och förväntningarna var höga.
Det började med lite information från fotbollssektion om vad som har hänt i föreningen de senaste veckorna och vilka tankar som finns, vi diskuterade även lite om hur vi tänker kring träningsupplägg osv, Hällabäcks IF kommer inte att bedriva några träningar på grus enades vi om. Sen togs det en hel del kort till vår kommande kalender, planera gärna in detta köp (100kr-150kr) i er julbudget redan nu för de bilderna kommer inte göra någon besviken. Utan att skryta allt för mycket så kan vi nog säga att vi kommer att vara det absolut snyggaste fotbollslaget i Småland i alla fall.
Lite senare på eftermiddagen begav vi oss till Reftele och Rönneljung för lite träning i deras inomhushall. En klassisk "gris" började vi med och redan där visade en del spelare upp sitt tekniska fotbollskunnande, lite kvadratspel blev det också innan vi spelade vinnarspel. Att konditionen var på topp kan vi nog inte påstå, men med all den rutin som finns i detta laget så går det spela en bra fotboll ändå.
Det var många år sedan det spelades fotboll i Hällabäcks IF, det sägs att föreningen spelade seriespel någon gång på 50-talet (kanske 1953 med reservation för att de uppgifterna inte stämmer) sedan var det spel i korpen på 90-talet. Så när Filip Karlsson gjorde träningens första mål blev han historisk, frågan är vem som gör det första målet i en match?
Vi åt en bit mat tillsammans på Sabinas i Smålandsstenar innan vi avslutade dagen med en pokerturnering. Vid finalbordet hamnade Henrik "Pajsan" Palmqvist, Linus "Flex" Carlsson, Niklas "95kg" Videll, Tobias "Skavet" Jacobsson, Martin "Chipset" Holmgren och Dennis "Goodie" Good. Vinsten gick till slut till tränaren him self, ni var verkligen inte tvungna att ge mig den segern, ni hade blivit uttagna i spelartruppen ändå.

Redan efter första träffen kan jag tala om för omvärlden att med denna spelartrupp så kommer säsongen 2013 att bli ett riktigt roligt fotbollsår. Stämningen var på topp hela dagen igår och det kommer den garanterat att vara hela säsongen också. Huvudsaken är inte att träna sönder våra kroppar utan att träffas någon gång då och då för att träna och ha skoj tillsammans. Men förhoppningarna om en bra säsong rent resultatmässigt finns, för alla individer i detta lag får horn i pannan när det väl är dags för spel, det såg vi redan första träningen.

Vi hörs
Martin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar