söndag 23 februari 2014

Araby cup söndag, slutspel

Så stundade slutspel som började redan 9.00 i Växjö Tipshall.
Som enda sork anlände jag i god tid för att se att alla spelarna var där rent fysiskt trots att de, enligt rykte, lagt sig betydligt senare än jag.

Gruppspelet bestod av följande lag 1:orna i grupp A o B samt 2:orna i grupp C o D.
HIF, Bäckseda, Nöbbeled och Lammhult.

HIF startade mot Bäckseda. Spelarna var otroligt pigga och allt gick som en dans. Först missade Nicke friläge med målvakten men strax efter fick han ett nästan identiskt läge och då rasslade det i nätet.
1 – 0 stod det redan efter c:a 8 minuter. En olycklig Emil träffade målvaktens högra stolpe strax efteråt. HIF fick en frispark i bra läge för en vänsterfot och denna dundrade Linus in till 2 – 0 och då hade det inte gått mer än halva matchen.
HIF hade åtminstone 5 läge till att göra mål men det stannade vid en 2-målsseger.

Andra matchen spelades mot Nöbbeled som sett svaga ut mot Lammhult så detta skulle inte bli några problem. HIF hade åtminstone 80% av bollinnehavet men istället för mål till HIF lossade en spelare i Nöbbeled en lopp från 40 meter som nästan nuddade taket och gick i en båge över Adam in i mål. HIF hade minst 10 målchanser och spelade ut Nöbbeled totalt men det blev inga mål tyvärr
Matchen slutade 0 – 1.

Inför den sista matchen i gruppslutspelet hade HIF fortfarande chans att gå till final om man vann mot Lammhult med ett par mål. Detta såg inte alls ut som en omöjlighet då Lammhult hade betydligt tunnare och mindre spelare som inte skulle kunna stå emot HIF:s veteraner och bjässar.
Det visade sig också vara så, men de små vesslorna var inte ofarliga. Lammhult anföll ganska brett eftersom de inte kom igenom i mitten och det var just ett sådant inspel från kanten som två i Lammhult kom ensamma med en back i HIF. Ett snyggt och påpassligt mål blev resultatet. Resten av matchen var HIF betydligt närmare att kvittera än Lammhult var att göra 2:an
Matchen slutade 0 – 1

Detta betydde att Lammhult gick till final på 7 poäng
HIF fick bara 3 poäng på tre matcher

HIF drog nu ner ridån och gick och duschade.

Det märkliga är att man inte i skrivande stund (söndag kl 21.00) kan läsa vem som vann cupen på Arabys hemsida.


Thorbjörn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar