lördag 22 februari 2014

Araby Cup lördag

Lördagen den 22/2 tillbringade jag och 5 fans till, tillsammans med Hällabäcks IF i Tipshallen i Växjö.
HIF var här för att med lätthet spela sig till en plats bland de åtta lag som går vidare till söndagens finalspel!

Per-Johan Alvinsson, Sebastian Karlsson och Marcus Vierhaut var nyförvärv för året utöver förra årets spelare. Det gick lika lätt som jag trott att kvalificera sig som gruppetta redan efter två matcher.
De lag som HIF fick möta var Urshults IF, Venestads IF och Farstorps IK. HIF mötte dessa lag i just denna ordningen.

Urshult stod upp ganska bra och jag trodde att just denna motståndare skulle följa med till slutspel men ack så fel jag hade. Urshult slutade på sista plats i gruppen.
HIF började inte speciellt inspirerat så det var mest missade skott mot mål men i 24:e av totalt 28 matchminuter kom Sebastian fri med Urshults målvakt. Denne fäller Sebastian och domaren blåser straff för HIF.
Ingen ville lägga den men till slut tog Erik bollen och lade upp den på straffpunkten. Erik såg att Urhults målvakt gick åt det håll som han hade tänkt lägga bollen men det var för sent att ändra sig. Erik fick inte till någon av sina bättre straffar men bollen gick in under målvaktens vänstra armhåla. 1 – 0 stod det nu och det var enda målet i denna matchen.

Venestad stod i tur här näst och eftersom de hade spelat 0 – 0 i sin första match skulle ju inte heller detta vara något problem. När det återstod c:a 8 minuter kom HIF i ett mycket vackert anfall och efter ett antal passningar kunde Emil sätt 1 – 0. Ytterligare bra anfall kom från HIF där Linus fick bollen och skulle bara lägga in 2:an (jag letade redan efter pennan) men trots att Linus bara var c:a en meter från mål så lyckades målvakten att ta bollen. Denna match slutade också med endast ett mål.
Den absolut bäste spelaren i denna gruppen spelade i just Venestad. Han hade nr 4 och spelade mittback. Lagledningen, sa på min fråga, att han hade spelat div.3 för inte så länge sedan.

Nu återstod bara att spela av den sista matchen mot Farstorp. HIF var redan klara gruppsegrare då gruppen hade två matcher som slutat oavgjort. De enda som hade möjlighet att bli grupptvåa var Farstorp och den chansen tog de vara på. Nu hör det till saken att Maen blev lämnad helt ensam vid två tillfällen mot två framstormande och hungriga anfallare. Vid båda tillfällena blev det mål. HIF hade lagt i friläget på växellådan redan vid starten. De sparade på bränslet till söndag då inget kunde rucka på deras gruppvinst. Farstorp vann med 2 – 0.
Tyvärr inträffade en olycka med en av Farstorps spelare, som förmodligen föll så illa efter en luftduell så att ett av hans knän gick ur led.

Gruppsegrare blev HIF med 6 poäng och med + - 0 i målskillnad
Tvåa blev Farstorp på 5 poäng
Trea kom Venestad på 4 poäng och blev därmed utslagna
Fyra kom Urshult på 1 poäng och också utslagna

En trevlig lördagseftermiddag i Växjö följs nu av en förmodligen lika trevlig söndag med matchstart för HIF klockan 09.00

Thorbjörn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar