Dala
                    Söderberg

Vilande från start: Alle
Ledning: Uffe

Årets första träningsmatch spelades på Gisle IP mot Reftele GoIF på februaris sista dag och blev väl ingen direkt värdemätare. Matchen slutade med seger för Reftele med 4 – 3.
Utomhussäsongen är i alla fall igång och åtminstone 2 åskådare var på plats när matchen startade. Den mycket förträfflige domaren, som spelar i International, kom något senare för att titta på matchen. Han berättade för mej om den nya horribla regeln för hur off side skall dömas under kommande säsong. (En helt annan domare dömde matchen.)

Tidpunkten för premiären var väl ”så där” vald, då mer än halva truppen var upptagna av bl. a. Vasaloppet och diverse andra saker.
När sex minuter återstod till matchstart mönstrade HIF i alla fall 11 ombytta spelare men en handfull av dessa har inte spelat 90 minuter i samma match under förra året, så spelet blev därefter när det återstod en kvart av matchen. Den som imponerade mest var Viktor som nu gjorde full tid. Han brukar inte orka mer än högst en kvart i taget.
Med ordinarie laguppställning och med fyra avbytare vinner HIF denna match sju dagar av sju.
Det blev en snäll och trevlig match där inte en enda varning delades ut.

1:a halvlek
Det tog fem minuter innan matchen satte lite fart. De väldigt unga spelarna i RGoIF hade stor respekt för veteranerna och gjorde inte mycket väsen av sig i inledningen. När 6 min gått, kom HIF i ett fint anfall där Linus slog ett inlägg från vänster som Viktor sköt över. Strax därpå fick RGoIF halvlekens enda hörna som Adam kunde tippa framåt ut ur straffområdet. Reftele sköt från långa håll, Robert Virtanen var inget undantag, han avlossade ett hårt skott som gick strax över. Detta hände i den 8:e min. Det skulle bara dröja till den 10:e när Linus kom i ännu ett anfall. Denna gång kunde han själv avlossa ett skott som gick in till 0 – 1. Så länge orken höll var det HIF som dominerade. Både Vierhaut och Palm hade fina framgångar på sin kant men det ville sig inte när det skulle göras mål. Det var inte Viktors dag idag. Han missade skotten vid två tillfällen ensam med målvakten.
Refteles första riktiga anfall kom inte förrän det gått 25 min och i 30:e kvitterade de till 1 – 1 i ett fint anfall. Det gick inte mer än 3 min förrän det skulle ringa igen. Då kom 2 – 1 på markskott som Adam lite snöpligt släppte in under sig vid midjan. I 40:e hade sen Virtanen ett skott i stolpen och i 44:e träffade Reftele ribban.
Efter första halvlek stod det 2 – 1 efter att Reftele jämnat ut spelet.

Mål   2 – 1
Hörnor  1 – 0
Varningar   0 – 0

2:a halvlek.
HIF tappade sin för dagen bästa spelare efter att Erik gått ut i halvlek. Han hade vid flera tillfällen i första, markerat att han hade fått en lårskada på vänster ben. Alle som inte spelat ute på plan på mycket länge drog på sig en matchtröja av storlek S och fick spela tung center efter att ha lånat ett par alldeles nya skor som så småningom skulle visa sig veta var målet står.
HIF fick en ”dubbelhörna” redan efter 2 min och på den andra blev det mål. Det var Reftele som gjorde självmål i ett kaos i straffområdet. Ställningen var nu 2 – 2 trots att Reftele gjort tre mål och HIF ett.
I 61:e fick Alle öppet mål från fem meter, efter att målvakten var överspelad. Centern skulle bara rulla in bollen då en ”ungtupp” från Reftele dyker upp och räddar på mållinjen. Ett ensamanfall kom från Reftele på vänstersidan i 63:e. Anfallaren kom väldigt långt ner mot HIF:s kortlinje och ”ur vinkel” men Adam gav målskytten handikapp genom att sätta sig ner och blotta en meter av målet mellan sina uppsträckta händer och ribban. Detta resulterade i 3 – 2. Som på beställning kom så 4 – 2 i 67:e. När HIF fick en hörna i 73:e var Alle i centrum igen, denna gången kunde han inte missa utan satte dit 4 – 3 som skulle visa sig också bli slutresultat. Den sista kvarten bestod bara av resultatlösa hörnor. Fyra stycken för Reftele och två för HIF. HIF:s mittfält och anfall var under denna perioden mycket trötta därför fick Reftele ett skenbart övertag och backlinjen tvingades att göra så många hörnor.

Slutresultat
Mål 4 – 3
Hörnor  5 – 5
Varningar  0 – 0

En snäll uppstart på 2014 där mål och hörnstatistiken visar på en jämn match sett över hela drabbningen.

Domaren var av den resonabla typen enligt spelarna.