Nicke
                        Söderberg

Bänken: Palm, Fille, Jovan, Mackan och Dala
Ledning: Honken och Uffe

Så kom då äntligen den första tävlingsmatchen för året och detta mot SBK som ligger en division lägre än Hällabäck. Matchen spelades på Gisle IP:s plastarena den 26 mars.
Man säjer ofta att det skiljer ungefär fem mål mellan divisionerna. Idag blev det större siffror mycket beroende på, enligt tränare Davidsson i SBK, att laget är i princip helt nytt jämfört med förra året.

Idag hade HIF bästa uppställningen på laget så när som på ett par positioner och det märktes verkligen och allt stämde nu. HIF hade det mesta av spelet så när som på 4-5 kontringar från SBK:s sida. Det gick ända till den 85:e minuten innan SBK avlossade sin första riktiga skott som Adam fick sträcka sig rejält på för att kunna tippa till hörna.

1:a halvlek
Viktor och Sebastian var verkligen på alerten i första halvlek. Redan i 2:a träffade Viktor SBK:s högra stolpe. Bollen gick ut till Sebastian som elegant slog in 0 – 1. Det var faktiskt SBK som fick första hörnan detta i 4:e. Efter en dubbelhörna i 10:e la Johan upp bollen till den andra och lyfte in bollen som gick direkt i mål till 0 – 2. Viktor hade lite otur med skotten. Det första i stolpen, det andra strax utanför men det skulle bli tredje gången gillt för i 14:e fick Viktor sätta dit 0 – 3 framspelad av Dennis. Två hörnor för HIF och en för SBK följde. När HIF fick sin nästa hörna i 20:e var det Per-Johan som la upp bollen och gjorde precis som Johan gjort nämligen skott rätt i mål till 0 – 4. Sju minuter senare gjorde Viktor sitt andra mål till 0 – 5. (Glöm det som står i matchrapporten där är ett flertal felaktigheter). I ett mönsteranfall i 37:e spelar Jovan in bollen från höger till en helt fristående Niklas som lätt rullar in bollen mitt i mål till 0 – 6. Så blev det hörna för HIF i 41:a och Johan gjorde som förra gången, la upp bollen och drog till direkt in i mål till 0 – 7.

De sista fem minuterna bestod mest i vadslagning (utan pengar) om slutresultatet mellan undertecknad och Erik. Den sistnämnde hade börjat med att tippa 8 – 1 till HIF. Han ville nu revidera detta för andra gången till >15 måls skillnad.

Halvtidsresultat
Mål   0 – 7
Hörnor   2 – 6 (varan 3 st gått rakt i mål för HIF)
Varningar   0 – 0

2:a halvlek
Redan i efter tre minuter i andra fick SBK:s Martin Olsson sin första varning. Efter denna situation fick HIF frispark och Johan levererade en bra sådan som Dennis i den 49:e touchade till 0 – 8. På nästa hörna för HIF i 51:a kunde Per-Johan göra 0 – 9. SBK drog nu ner, sin i särklass, bäste spelar Niklas Andreasson till att spela mittback och vilken skillnad det blev. Hans felfria insats här gjorde att HIF endast kunde få in två mål till under resten av matchen. I den 54:e fick Patrik en varning men vad värre var så fick Martin Olsson i SBK sin andra varning bara 3 minuter efter Patriks. SBK fick därmed spela med en man mindre och det gjorde inte matchen bättre. Jovan fick en perfekt passning från Per-Johan och kunde börja sitt målskytte i den 64:e till 0 – 10. Han var också den sin gjorde det sista målet i 90:e framspelad av Viktor och fastställde resultatet till 0 – 11.
Mellan dessa båda mål hade HIF 4 st hörnor och Marcus fick en varning som Calle borde fått då det var han som fällde SBK:aren. (Calle stod inte med båda händerna i luften och skrek: Det var jag, det var jag. Man gör ju av någon anledning, som inte jag begriper, inte så inom idrotten för att rädda en kompis.) Så kom då SBK:s bästa skott i den 85:e där Adam, som inte hade så mycket att göra, fick sträcka ut ordenligt för att tippa bollen till hörna.

Slutresultat
Mål   0 – 11 ( Johan 2, Jovan 2, Per-Johan 2, Viktor 2, Dennis, Niklas o Sebastian)
Assits  (Dennis, Johan, Jovan o Viktor)
Hörnor   3 – 11
Varningar   2 – 2
Rött kort    1 – 0

Den här matchen var i stort sett ”Kattens lek med råttan”. HIF behövde inte vid något tillfälle ta i för att vinna matchen, så trots ett kraftigt övertag i gjorda mål var det inte en match som var speciellt rolig att titta på.
Utan att förringa någon i HIF så hade laget en klar dominant. Per-Johan Alvinsson visade på nytt att han kommer från betydligt högre spelserier. Även SBK hade en klar dominant nämligen Niklas Andreasson.

För att vinna gruppen räcker det nu att HIF inte tar stryk mer än tio mål i avslutande gruppspelsmatchen mot International. och detta är väl osannolikt?

Domaren: Muzafer Turkovic dömde väl bra men jag tycker att han var onödigt hård i sina bedömningar av varningar. (Ingen varning var nödvändig utifrån min bedömning)
Tredomarsystemet som HIF har i år är mycket bra.