torsdag 9 oktober 2014

Resumé 2014

GRATTIS, HÄLLABÄCKS IF
Ännu en helt otrolig säsong av HIF. I år var spelet om möjligt ännu mer fantastiskt. Att komma på en fjärdeplats i div. 5 är betydligt mer än vad man vågade önska sig. Siktet var inställt på att slippa spela under endomarsystemet och att komma någonstans mitt i tabellen. Åtminstone var det så många spelare uttryckte det, när man bestämde att HIF, efter vunnen serie, skulle ta steget upp till div. 5.

Med 15 matcher med vinst eller oavgjort och med endast 7 förluster placerade sig HIF på fjärde plats av 12 lag i sluttabellen.

HIF har använt sig av 30 stycken olika spelare under serien i sina laguppställningar, vilket visar på en bred trupp, där man kan använda sig av vilka spelare som helst för att nå mycket bra resultat. Detta innebär att spelarna inte behöver känna något tryck på sig att man skall spela varje match, och det är väl en av glädjeparametrarna förutom kamratskapet i laget som gör det så trevligt att spela i HIF. Trots denna möjlighet har en spelare gjort 18 av 22 matcher och tre har spelat 17  vardera. Så glädjen av rolig fotboll väger ändå tungt hos de flesta spelarna.

Erik som är årets målkung har levererat hela 11 baljor. (Ni märkte väl att jag använde mej av en modern fotbollsvokabulär). Han är även bäst i poängligan med 14 poäng.

Året till ära fick HIF en spelare som ökade sitt målgörande med 200%. Naturligtvis menar jag “åldermannen” Henrik Bogren som avslutade säsongen med mål i de två sista matcherna. Likadant gjorde Magnus Pettersson. Han hade dock inte gjort något mål tidigare.
Magnus Johansson och Tobias Jakobsson gjorde också sina första mål i HIF.

Av de tre lag som kom från Gislaved div. 6 förra året, lyckades HIF bäst. Man blev även bättre placerad i sluttabellen än två av de etablerade lagen i Gislaveds Kommun i div. 5, för i Kommunen var det bara Bosna, som vann serien, som var över HIF i tabellen. 
Kan det bli bättre? NEJ, knappast.

Sorkarna, som är det bästa stödet för HIF, har varit aktiva även detta året, dock inte i riktigt samma omfattning. Men det kommer säkert tillbaka.

En stor eloge till Martin Holmgren som lägger ner mycket arbete för laget.

/Thorbjörn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar