söndag 5 oktober 2014

HIF-SIS 5-0 (4-0)

Laget

                       Alle
Mange P.  Linus.  Stoffe.   Johan
Jovan.      Erik.      Tobbe.   Palm
               Nicke.     Bogge

Bänk och ledning: Honken

Så var det dags för årets sista seriematch. HIF som gått som tåget under hösten tog emot Skillingaryd som gått som en vandrande pinne under hela året. Då även HIF hade chans att gå förbi Burseryd vid seger så skulle det inte vara något snack om var poängen skulle hamna. Eller?
Nä, HIF var klasser bättre än SIS under hela matchen och resultatet 5-0 kunde mycket väl blivit det dubbla.

Förutsättningarna inför var annars ganska jämna. SIS ställde upp med en trupp på 11 man medan HIF hade 12 man till förfogande. Då Alle blev skadad efter ungefär en halvtimme så var dock manskapet helt jämnt.

1:a halvlek
HIF tog tag i spelet direkt. I 8:e minuten fick HIF en frispark på mittplan. Erik slog den blixtsnabbt och friställde Nicke som väntade in en försvarare, drog honom och böjde in skottet i bortre gaveln. Som ett typiskt Bergkamp-mål fast från andra kanten...

Andra målet kom efter 25 min. Återigen var det ett överraskande moment som ställde SISarna. Nicke kastade ett snabbt inkast till en friställd Bogge. Bogge bredde ut sina breda axlar så ingen försvarare kom åt honom och lobbade snyggt in 2-0.  

3-0 kom på hörna. Mange P kom som en torped på första stolpen och knoppade in bollen helt otagbart! På samlingen hade undertecknad hånat Mange något och föreslog att Stoffe skulle ta hans plats i straffområdet på hörnan istället...snacka om att ge svar på tal!

4-0 satte Palm på en straff som Bogge vaskade fram.

5-0 som även blev årets sista mål fick tränaren själv göra. Ett fint inlägg från Johan damp ner på Honkens skalle och det satte punkt för säsongen!

Ett femtiotal åskådare fick se en tämligen avslagen match. Störst dramatik var det efter slutsignalen då alla väntade på resultatet från Burseryds match i Kärda. Stort jubel utbröt när det visade sig att BIF kammat 0 poäng och HIF därmed gick om i tabellen.

En sammanfattning över året kommer under en snar framtid.

Vid tangenterna denna gång // Erik Mårtensson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar