tisdag 11 mars 2014

Långaryds IF - HIF 1-6

Träningsmatchen mot Långaryd på Hyltes konstgräs slutade 6 – 1 till förmån för HIF

Långaryd som startat upp sin verksamhet igen hade bjudit in HIF till träningsmatch på Hyltes plastarena. Med endast ett par träningstillfällen i ryggen kunde LIF inte stå emot HIF:s spelskicklighet.
Långaryd började dock bra, så när som HIF:s mål i första minuten, men ju mer matchen gick desto mer tillbakatryckta blev hemmalaget. Trots mångas frånvaro som kunde ingått i startelvan var HIF aldrig i det läget att de skulle förlora matchen. Med förkrossande 10 – 0 till HIF i hörnor kan man läsa av hur kampen flöt på. LIF hade dock några kontringar som med lite tur kunde resulterat i mål samtidigt som HIF hade läge att göra betydligt fler mål. I avsaknad av domare fick smålandsstenarsonen Thomas Magnusson (sedan många år i Långaryd) hoppa in med pipan i munnen för att försöka skipa rättvisa i bataljen.

1:a halvlek
Det gick inte ens en minut på matchuret förrän Jovan kunde slå in 0 – 1 på passning från Dennis. Mellan den 7:e och den 10:e minuterna var Viktor helt ren med målvakten 2 ggr utan att lyckas få in bollen dessutom sköt Calle, Nicke och Viktor skott som gick utanför målramen. HIF fick därefter sin första hörna. Frånsett en frispark i bra läge som gick utanför hade LIF sitt första riktiga anfall efter 20 minuter men minuten senare kunde Viktor slå in 0 – 2. HIF fick 2 hörnor efter varandra i 23:e, och i 27:e gjorde Nicke 0 – 3 med ett skott som tog i stolpen och gick in. Fille sköt ett skott i 30:e som målvakten tippade till HIF:s fjärde hörna.
Utan föregående varning kom LIF i sitt bästa anfall och kunde reducera till 1 – 3 i 31:a. De sista minuterna var ganska avslagna från både lagen.

Halvtids resultat
Mål   1 – 3
Hörnor   0 – 4
Varningar   0 – 0

2:a halvlek
HIF startade upp med hörna i 47:e och i 53:e avlossade LIF ett icke oävet skott. Det var dags för Jovan igen i 56:e då han kunde rulla in 1 – 4. Minuten efter fick HIF en dubbelhörna som inte gav något. HIF tilldömdes en straff i 65:e och nu skulle Jovan få fullborda sitt Hat Trick. Han la upp bollen och drog till men tyvärr gick bollen utanför. Jovan sa: Detta var min första och sista straff. Nu kan man säja att HIF hade tagit över totalt mot ett LIF som inte såg ut att orka med mer. Det radades upp skott på och över mål samtidigt som det tillkom ytterligare tre hörnor. Fille fick så göra 1 – 5 i 80:e och ett tungt mål kom även i denna match från Alle som avslutade målskyttet med 1 – 6 i 83:e

Slutresultat
Mål   1 – 6 (Jovan 2, Viktor, Nicke, Fille och Alle)
Hörnor   0 – 10

Med en fantastiskt fin stämning på planen mellan lagen och med ett 10-tal Sorkar som hördes över hela Hylte kunde det väl inte bli bättre. Långaryd får dock gå hem och träna mer kondition för endast ett fåtal spelare hade ork kvar efter en timmes spel och LIF blev därför rejält utspelade den sista halvtimman.
För HIF:s del kan nämnas att hela laget får MVG och att Jovan aldrig gjort ett sådan avtryck i den blå dressen som idag, dessutom fick Nicke göra alla sina konster med boll utan att bli störd av motståndarna.