Nicke
                Söderberg

Slutspelare: Fille, Alle, Honken och John
Ledning: Linus

Sista träningsmatchen innan smålandskuppen drar igång spelades den 15 mars på Gisle IP. Resultatet blev 4 – 2 till HIF.
I den enormt kyliga ”nordanvinden” som idag kom från väster spelade HIF en värmande fotboll i 1:a samtidigt som Sorkarna, vilka idag var ett 15-tal till antalet, underhöll med bl. a. Rövarsången ur filmen Ronja Rövardotter. Hade vi som såg på inte fått uppleva detta, är jag säker på att vi hade fått gå rakbenta hem med fruset ledvatten i knäna.

Med stor förväntan såg jag fram mot matchen eftersom båda mötena förra året blev två dramatiska matcher mellan två jämnstarka lag. Idag var den första halvtimmen inte alls jämn. Det var HIF som dominerade stort men efter att Dennis, helt rättvist, blivit utvisad för en kapning alldeles utanför straffområdet kom Kulltorp in mer och mer i matchen och tog över ”allt” den sista kvarten.

1:a halvlek
HIF fick redan i 1:a minuten en dubbelhörna och trycket var konstant mot Kulltorp som dagen till ära hade en kvinnlig målvakt mellan stolparna. Erik, Sebastian och Jovan hade alla chans att göra mål efter mycket välspelade anfall. Det gick till den 15:e innan Sebastian kunde sätta 1 – 0 framspelad av Jovan. P-J A hade bra skott så väl som Viktor. Vid sitt andra försök i 22:a kunde Viktor göra 2 – 0 med en halvcykelspark (om det finns sådana) efter framspelning av Erik. Niklas hade också ett bra skott utanför och i 30:e fick HIF sin tredje hörna. Jag påstår att Kulltorp inte hade ett anfall värt namnet under denna första halvtimma av matchen.
Ett ensamanfall kom så från Kulltorp på deras högra sida och då kom Dennis, som spelade mittback tillsammans med Johan, något fel till brytningen och kapade därför anfallaren så illa att domaren visade det röda kortet direkt. Detta skedde i 31:e. Överenskommelsen om att spela med fullt manskap betydde att Honken kom in i stället för Dennis.
Nu hade Kulltorp utjämnat spelet så att farliga anfall växlade mellan lagen. HIF fick ytterligare en dubbelhörna i 37:e och Kulltorp fick sin första i 40:e

Halvtidsresultat
Mål   2 – 0
Hörnor   5 – 1
Varningar   0 – 0
Utvisning   1 – 0

2:a halvlek
Kulltorp tog för sig mer nu och i 48:e fick gästerna sin andra hörna i matchen. HIF replikerade minuten efter med en hörna efter att Viktor kommit helt fri med målvakten, vilken tippade bollen till hörna. Fyra minuter senare var Viktor åter fri. Adam plockade fint in bollen när en kulltorpsspelare kommit fri med honom i den 60:e. Alexander som kommit in på topp hade ett lobbskott som tyvärr gick över. Detta skedde i 62:a som följdes av en dubbelhörna for HIF. I 68:e blev det kalabalik i Kulltorps straffområde. P-J A får en bra träff men Alle står framför honom med baken mot spelet. Bollen tar på densamma och helt omedveten om händelsen styr Alle på detta viset in bollen till 3 – 0. Tryggheten sänkte sig nu över HIF vilket aldrig är bra i en match särskilt inte när det återstår nästan trettio minuter. Kulltorp tog nu över och med mindre än tre minuters mellanrum reducerade de ställning två gånger till 3 – 2. Det senare målet kom i 73:e. HIF:s spel hade blivit som förbytt. Nu var det Kulltorp som dominerade. Förlösningen för HIF kom efter att de fått en frispark c:a 40 meter från mål. Johan la upp bollen och drog till med vänstern. En ganska hög boll som letade sig ner mot Kulltorps högra stolp/ribba. Målvakten, något felplacerad, fick bollen på fingertopparna och styrde på så sätt ner den i mål. 4 – 2 kom i 77:e. Kulltorp vaskade fram ytterligare två hörnor innan domaren satte pipan i munnen och förklarade att matchen var slut.

Slutresultat
Mål   4 – 2 (för HIF, Sebastian, Viktor, Alle och Johan)
Hörnor   8 – 5
Utvisning   1 – 0 (Dennis)

Första halvlek går tveklöst helt till HIF. Sista halvtimman går lika klart till Kulltorp.
Det nya mittbacksparet Dennis och Johan skötte sin uppgift mycket bra. Honken fick ta över rollen efter att Dennis gått ut och även han skötte sig bra. HIF hade ett alldeles ypperligt mittfält också.
Genomgående bäst på plan var idag Per-Johan Alvinsson. I första halvlek får han kraftig konkurrens av Sebastian Karlsson som spelade och slet mycket bra. Med både Erik och Dennis borta i andra halvlek får man var nöjd med dagens resultat.
Sorkarna var verkligen en tillgång i dagens kylslagna väderlek och muntrade upp även gästerna. Några av dem tackade också Sorkarna för deras medverkan.

Alla utom Dennis tyckte att domaren dömde bra.