fredag 14 juni 2013

Hällabäcks IF - Hooks IF 12-1 (4-0)

Den största segern i serien hittills fick idag Hällabäck mot Hook. Matchen slutade hela 12 – 1 (4 – 0). Hela 8 mål i andra halvlek med en man kort på planen efter att Dennis blivit utvisad med två varningar i 30:e och 43:e. Trots att HIF inte gjorde någon av sina bättre matcher blev segern så här stor. Det var stor skillnad i effektivitet mellan lagen. Det skall sägas till Hooks försvar att de hade smått om folk och kom med endast en avbytare, denne kom in i ett ganska tidigt läge i andra då en av Hooks anfallare ådrog sig en sträckning i baksidan av höger lår.

1:a halvlek
Hörna till HIF redan i första minuten och 1 – 0 i 4:e och det var Erik som blev framspelad av Dennis. Dennis gör ett bra jobb och gör 2 – 0 på egen hand i 8:e och i 12:e spelar Johan fram Niklas till 3 – 0. Nu går det femton minuter innan det blir mål igen. Det är Emil som får en framspelning från Dennis i 27:e till 4 – 0. Det är HIF för hela slanten och som vaskar fram hela 5 hörnor i första halvlek. Det tråkiga som händer är att Dennis får två varningar en i 30:e och en i 43:e. Detta renderar i utvisning och HIF får spela en hel halvlek med en man kort.

Halvtidsresultat
Mål  4 – 0
Hörnor  5 – 0
Varningar  2 – 1
Rött kort  1 – 0

Andra halvlek
Trots underbemanningen dominerar HIF totalt. I 61:a gör Niklas 5 – 0 helt på egen hand, i 63:e är det Stefan som gör 6 – 0 framspelad av Viktor, i 66:e gör Emil 7 – 0 framspelare är åter Viktor, i 72:a är det Niklas som gör 8 – 0 framspelad av Erik. Hook reducerar i 75:e till 8 – 1. Detta får undertecknad inte se eftersom han håller på med att referera om det tidigare målet just då. HIF slår inte av på takten för det utan fortsätter att peta in mål Niklas spelar fram Erik till 9 – 1 och Johan spelar också fram Erik till 10 – 1 dessa mål kommer i 77:e resp. 81:a. Nästa mål låter inte vänta på sig Martin spelar fram Viktor som gör 11 – 1 i 84:e och slutligen spelar Johan fram också han till Viktor som avslutar målkavalkaden i 88:e med att göra 12 – 1.

Slutresultat
Mål   12 – 1 (Erik 3, Niklas 3, Emil 2, Viktor 2, Dennis 1 o Stefan 1)
Assists  (Johan 3, Dennis 2, Viktor 2, Niklas 1, Martin 1 o Erik 1)
Hörnor   7 – 2
Varningar   3 – 1 (Dennis 2 o Emil 1)
Rött kort   1 – 0  (Dennis)

Fantastisk att HIF kan göra 8 mål i andra, när man är en man mindre på planen än gästerna. Utöver det var underhållningsvärdet inte så stort. Sorkarna underhåller i stället som spelar och sjunger oavbrutet i 3 timmar till stor glädje för både spelare och publik. Ett stort tack till Er. Publiken var 55 personer (räknade av undertecknad) och det är väl inte dåligt när regnet hängt i luften hela dagen och som dessutom visade sig under matchen.

Ingen utsedd till bästa spelare i resp. lag. För Hooks del är det väl förklarligt och för HIF var det för många som gjorde för bra ifrån sig.