Ledning: Uffe

Skeppshults A-plan såg mer ut som en betesmark där det just hade varit “vårrus” av boskap.
Förra våren när HIF var där och spelade var planen bedrövlig men i år var den ännu sämre.
Uppe i dungen bakom matchuret stod en för året oanvänd vält. Varför?

Mest pga av den dåliga planen var det inte många passningar som gick rätt i första halvlek. Vid ett tillfälle skulle Alle ta en boll som kom emot honom. Han stod i bollbana men lät bollen studsa och efter studsen fick han kasta sig i sin fulla längd åt vänster för att få tag på bollen som ändrade riktning och vinklade i minst 45 grader.
Både Linus och Jovan var mycket nära att ge HIF ledningen då de träffade ribban i 5:e resp. 18:e minuten.
Det blev istället SBK som tog ledningen efter slarv i HIF:s backlinje till 1 - 0 i den 33:e och bara en minut senare stod det 2 - 0 efter ett självmål av HIF. Det var då HIF vaknade och Niklas och Linus gjorde var sitt mål i 38:e resp. 44:e

Halvtidsvila vid ställningen 2 - 2.
Hörnor 2 - 2

I första halvlek hade Skeppshult haft medvind och solen i ryggen och nu var det Hällabäcks tur.
SBK hade inte mycket att säja till om i andra. Det närmaste mål de kom var när Jovan nickade i egen ribba.
7 - 1 i hörnor i andra till HIF visar övertaget, men det gick ända till 75:e innan HIF tog ledningen. Den var Sebastian som la` en fin hörna som Dennis Good nickade in. Fyra minuter senare la´ Niklas en lika fin hörna som Jovan nickade in. Sebastian avslutade målgörande i den sista skälvande minuten och fastställde resultatet till 2 - 5.